Laptele pasteurizat nu ar trebui să fie inclus în alimentație, spune medicul Lavinia Bratu la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Întrebată dacă este sănătos să consumăm lapte, ea dezvăluie că nu a pus lapte în cafea.
Ea spune că de când a renunțat la lapte, i s-a aplatizat abdomenul și nu a mai avut disconfort abdominal, având o digestie mai eficientă și scăpând de flatulențe.
„„Cafeaua nici nu se bea, de fapt, cu lapte, decât atunci când este un desert, sau un răsfăț. (…) Nu trebuie să fie intoleranță la lactoză, putem să avem doar o sensibilitate”.
Ea povestește că bunicii și străbunicii creșteau vaci și capre la țară cu un scop: să obțină laptele pentru a-l transforma în lapte covăsit și a obține brânză, nu pentru a-l bea. De asemenea, medicul susține că laptele este un aliment pe care mamiferele îl produc în primii ani de viață pentru hrănirea puilor.
„Eu de șapte ani nu am consumat deloc lapte. Și am ajuns într-o tabără la mănăstirea Oașa, iar acolo, la micul dejun, am primit un lapte din acela cu smântână galbenă deasupra. Mă gândeam că dacă o să beau lapte, o să mă simt incredibil de rău, o să mă doară burta, după șapte ani în care nu am consumat lapte. M-am bucurat din plin de acel lapte, m-am bucurat de amintirea pe care am avut-o din copilărie legată de acel lapte cu grăsime. Și nu am avut absolut nimic”.
Medicul nutriționist spune că „laptele este un produs controversat”: „Laptele pasteurizat nu ar avea ce să caute în dieta noastră”.
Ea mai spune că trebuie să avem grijă la cantitate: „îi îndemn pe toți să vadă cum se simt atunci când consumă lapte, cum se simt și fără, pentru că poate au o sensibilitate și încă nu știu”, a mai spus medicul în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.
Citește și:
LAPTELE are multiple beneficii pentru sănătate. Ce se întâmplă în organism, dacă îl consumi zilnic
Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune ce tip de lapte trebuie să cumpărăm din supermarket, de fapt
La ce oră e bine să bei laptele? Când absoarbe organismul TOATE vitaminele și mineralele